Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 12:17 - Ксенонов транс и самоизследване
Автор: protivnarkoticite Категория: Технологии   
Прочетен: 2833 Коментари: 0 Гласове:
21

Последна промяна: 18.12.2010 10:43


     Хората, практикуващи дълбинно самоизследване (търсене на своето аз, духовни търсения), знаят добре, че колкото по-силно съзнанието се абстрахира от тялото, толкова по-дълбоко  и интензивно е изживяването на своята вътрешна природа, толкова по-пълно е разбирането на нейното единство с цялата вселена.        Измененото състояние на съзнанието (ИСС), макар тук да е по-подходящо да се употреби терминът «цялостно» или «холотропно», в което това изживяване  е възможно, се постига по огромен брой начини.

    Едни от тях трябва прекалено дълго да се усвояват или са доста сложни: медитация, осъзнато сънуване (ОС).
   Други не са толкова дълбоки, но
 са не по-малко ценни: холотропно дишане, вайвейшън, ребъртинг, хипноза, танатотерапия.
   За трети се използват опасни или забранени вещества: ЛСД, кетамин, псилоцибин, мескалин (пейот), разни шамански отвари и
 др.под.
   И накрая, възникването на други е непредсказуемо: извънтелесен опит (ИТО), околосмъртни преживявания, ясновидство. Нещо подобно може да се случи и
 при среща с духовен учител, велик йога, джняни - чрез възникващия при това опит или получаване на шактипат. Но подобни срещи са редки, пък и учителят е необходимо да се търси, както се оказва, вътре в самия себе си.

   В нашия случай катализатор за измененото състояние на съзнанието е един от компонентите на въздуха. Да, на въздуха, който ние всички дишаме и в този момент. Съвсем малко увеличаване концентрацията на този газ предизвиква усещане за нега и блаженство в тялото. По-нататъшното увеличаване на концентрацията почти напълно отделя съзнанието от тялото, остава само дишането и великото пътешествие в дълбините на самия себе си и на вселената.

   Ефектите, които възникват при дълбоко проникване в съзнанието, са толкова многообразни, колкото многообразен е мистичният и трансперсонален опит, който многократно е описван в съответната литература. От спомнянето на минали въплъщения до непосредственото знание за бога.
   По-опитните изследователи на собствената същност знаят, а за останалите не е зле да узнаят, че в
 изменено състояние на съзнанието изчезва границата, отделяща безсъзнателното от осъзнаваното.  За този, на който му се случва за първи път, това може да е плашещо, тъй като на повърхността на индивидуалното безсъзнателно лежи нашата собствена «тъмна» част, която ние изтласкваме  в подсъзнанието от най-ранно детство - това се всевъзможните страхове и подозрения по повод външния свят.

   Също така в индивидуалното безсъзнателно  са скрити субличности, които ние използваме като маски във външния свят. Затова в ИСС често настъпва раздвоение или размножаване на личността. По-нататък, отвъд индивидуалното безсъзнателно са перинаталната и трансперсонална области на психиката, но те не се разкриват веднага. Толкова дълбоко проникване подразбира познаване на картографията на вътрешното пространство. Едно от най-добрите му описания е дадено в книгите на Станислав Гроф. 

    Това явление се нарича ксенонов транс и възниква при инхалация с ксенон, по-точно с ксеноно-кислородна смес. Интересното е, че ксеноновият транс възниква с първите вдишвания и изчезва веднага след като спре подаването на ксенон. Обичайното съзнание се възстановява буквално за една минута, като това е съпроводено от приятни усещания – като след дълбок изцеляващ сън.

   Ксенонът е инертен газ и при попадането в организма не встъпва в никакви химически реакции, затова е безвреден, извежда се от организма почти веднага след края на инхалацията. В провежданите изследвания се използва медицински ксенон марка КсеМед®, произведен от руско предприятие – единственото в света, което произвежда медицински ксенон с най-висока чистота. 

Ксеноновият транс е едно ново, силно, приятно преживяване с несъмнен медицински ефект. Но той не може да се прилага като панацея или единствено лечебно средство, а само като част от  цялостен комплекс от интегрални практики, включващи работа с тялото, ума и духа.

http://polinar.com.ua/help/about_psychotherapy/155




Тагове:   наркомания,


Гласувай:
21



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: protivnarkoticite
Категория: Технологии
Прочетен: 51422
Постинги: 7
Коментари: 5
Гласове: 288